Moxa, köpöly, test- és fülgyertya tanfolyam

 

A tanfolyam időpontja: szervezés alatt

Beosztás: szervezés alatt

A képzés díja: 20.000 Ft, a jelentkezési határidőig történő egyösszegű befizetés esetén 18.000 Ft.

Jelentkezési határidő: folyamatos

Vizsga időpontja: a tanfolyam napján!

Jegyzet: 2.000 Ft

A köpölyözés a hagyományos kínai orvoslás gyógyító módszerei közé tartozik, alapelveit Mezopotámiában már 3000 évvel ezelőtt leírták. A Tang dinasztia idején Wand Tao írt könyvet “A határőr szükségletei” címmel, melyből megtudhatjuk, hogy a köpölyözést a tüdő megbetegedése, kelések kifakasztása, illetve reumatikus megbetegedések esetén alkalmazták. Ekkor a köpölyöző edények bambuszból, cserépből vagy vasból készültek. Ezt a módszert Dél-Amerikában és az indiai kultúrkörökben is alkalmazták. A tibeti kolostorokban rizspapírra gyógyító mantrákat írtak, ezt meggyújtották, majd az égő papírost egy rézből készült köpölyözőbe dobták, melyet a keletkező vákuum segítségével rögzítettek a fájó testrészre.

A köpölyözés gyógyító hatását a keletkezett vákuum által fejti ki. Aktiválhatjuk vele a test bizonyos akupunktúrás pontjait, illetve mechanikus ingerléssel vérbőséget idézhetünk elő a hajszálerek kitágulása révén. A helyi vérbőségre a szervezet úgy reagál, mintha valahol vérveszteség lenne, tehát új vért kezd termelni, s ezzel helyreállítja a vér Ph-egyensúlyát. A köpölyözés területén alkalmanként vérömleny is keletkezhet, ami lila foltként jelentkezik a bőrön, de semmilyen gondot nem okoz, és pár nap múlva felszívódik. A köpölyözés 6-8 nap múlva megismételhető.

A hagyományos kínai orvoslás szerint a köpölyözés során szabaddá tesszük az energiapályákat, elvezetjük a mérges energiákat, a salakanyagot, a rossz szelet és a nedvességet, ezzel megteremtjük a Yin-Yang egyensúlyt.

Test-, és fülgyertya:

Ötvözi az amerikai hopi indiánok és az ősi kínai fülgyertya pozitív tulajdonságait. A FENG SHUI elve alapján készült és az öt elem harmóniája rendkívüli gyógyító hatással bír. A gyertyán lévő legerősebb gyógyító tibeti mantra rezgései fokozzák annak hatásfokát.

A jó minőségű fül- és testgyertya méhviasszal vagy speciális élelmiszeripari célú paraffinnal bevont természetes alapanyagú vászonból készült. A gyertya égésének hatására meleg és enyhe szívóhatás (vákuum) jön létre, mely nyomásszabályozó, nyomáskiegyenlítő, mélytisztító, relaxáló és gyógyító hatást vált ki.

A fül és testgyertya ajánlható:

krónikus nátha, allergiás orrfolyások, enyhe és középfokú mandulagyulladás esetén antibiotikus védelem mellett, rágóizületi panaszok, fül és körülötte lévő lágyrészek fájdalma, fülzúgás, enyhe és közepes halláscsökkenés, fül eredetű enyhe és közepes mértékű szédülések, középfülgyulladás enyhébb formája, neuraszthéniás ideges panaszok szomatizáció nélkül, migrénes fejfájások, fülzsírdugók, erős fizikai igénybevétel és stresszhatások esetén.

Jelentkezem

A tanfolyam célja: Olyan elméleti és gyakorlati ismeretanyag elsajátítása, melynek segítségével a masszőr képes egy köpölyözést, illetve egy test-, vagy fülgyertya kezelést végrehajtani.

Előképzettség: A tanfolyam elvégzéséhez előképzettségre nincs szükség.

A képzés tematikája:

– HKO eredete és filozófiája
– Yin-Yang elmélet
– Öt Fázis Elmélet (Öt Elem tana)
– meridiántan
– akupunktúrás pontok kombinációja problémákra (kb. 20 tünet)
– Moxa, Köpöly, test és fülgyertya használata
– a masszázs javallatai és ellenjavallatai

Jelentkezés: A tanfolyamra jelentkezni a jelentkezési lap küldésével, személyes kitöltésével és, és a regisztrációs díj befizetésével (személyesen vagy utalással) lehet.

Jelentkezés az oldal alján található jelentkezési lap kitöltésével, illetve a tanfolyam díjának befizetésével válik hivatalossá.

Regisztrációs díj: 10.000,- Ft (Ez az összeg a részvételi díjba beleszámít.)  Ha a jelentkező a tanfolyamra való jelentkezésétől bármely okból eláll, a regisztrációs díj 50%-a, azaz 5.000 Ft kerül visszafizetésre. Ha a tanfolyam a képzőhely hibájából a meghirdetett időpontban nem kerül megrendezésre, a regisztrációs díj 100%-a visszakérhető, illetve a következő tanfolyamra automatikusan átkerül.

Utalás esetén a közlemény rovatban kérjük feltüntetni a jelentkező nevét és a tanfolyam megnevezését!

Tanúsítvány: a tanfolyam elvégzése után a sikeres vizsgát tett hallgatók sorszámozott, magyar nyelvű Tanúsítványt kapnak (igény esetén idegen nyelven is), mellyel egészséges embereket kezelhetnek, masszírozhatnak frissítő, egészségmegőrző céllal. Új vállalkozást indíthatnak, vagy a már meglévő vállalkozásuk tevékenységi körét bővíthetik (fizikai közérzet javító szolgáltatás) és/vagy fitnesz – wellness központokban, szállodákban, szépségszalonokban lehet munkát vállalni.

A tanfolyam elvégzése után angol és német nyelvű tanúsítvány is igényelhető, ára 3.000 Ft/db. Amennyiben nem igényel a vizsga napján oklevelet, későbbi igénylés esetén az ára 5.000 Ft/db.

Oktató: Belányi-Sztraka Éva

Amire szükség van:

– kényelmes, szabad mozgást biztosító ruha
– 1 db lepedő vagy takaró
– papucs

A tanfolyam helye és további információk:
Nap-Ház Natura Bolt, 9400 Sopron, Kossuth Lajos u. 2.
Tel.: 06 99 787 833, 06 70 6090 117

Jelentkezzen most, és használja ki a kedvezményeket!

Jelentkezési lap

  • Az oklevél kiállításához szükséges.
  • Az oklevél kiállításához szükséges.
error: