Jóga

A jóga a keleti bölcselet egy formája, ami Indiában fejlődött ki a hinduizmus kulturális közegében. Több indiai bölcseleti munka tárgyalja és igen fontos szerepet játszik a hindu szellemiségben. A jóga tudománya, a hozzá kapcsolódó világlátás minden bizonnyal az ókori Indus-völgyi civilizációban gyökerezik. Az elnevezés a szanszkrit judzs tőből ered, mely jelentése: összekapcsolni, egyesülni. A vallás és a jóga célja tehát ugyanaz: egyesülni, összekapcsolódni Istennel. A jóga az egyén lelke és az univerzális lélek egyesítésére utal, de vonatkoztatható a test, a tudat és a lélek egyesítésére történő utalásként is, egyesülést a legbensőbb lényegiségünkkel, ami a buddhizmus esetében a megvilágosodott tudatot jelenti.

Ma a jógának sok változata ismert, amelyeket a különböző személyiségtípusokhoz fejlesztettek ki. Indián kívül először a hatha jóga vált népszerűvé a 20. századi nyugati világban, ma már azonban Európában is szinte minden ága elérhető a jógaközpontok által.


Minden héten hétfőn:

HATHA JÓGA – 19:00 – 20:30

– növeli az ízületi hajlékonyságot, növeli a fizikai és pszichikai teherbírást

– javítja a testtudatot, javítja a koncentrációs készséget

– javítja a keringést, javítja az emésztést

– vitalizál, növeli a magabiztosságot

– oldja a stresszt, javítja az általános közérzetet 

Részvételi díj: 1000 Ft/alkalom


ÚJ IDŐPONTOK:

Minden pénteken:

HATHA JÓGA

Péntek: 19:00-tól 20:30-ig

Részvételi díj: (1000 Ft/alkalom)


Jelentkezés: a korlátozott létszám miatt, a foglalkozáson csak előzetes bejelentkezéssel lehet részt venni!

Jelentkezés személyesen a Nap-Házban, telefonon a 0699-787833, 0670-6090117 számokon, emailben a naphaz.info@gmail.com címre írt levélben.

Kellékek: Kényelmes ruházat, jógamatrac (ha van sajátod, hozhatod nyugodtan), törölköző a fejed alá.

error: