Természetgyógyászati alapmodul

A Nap-Ház Natura Egészségközpont folytatja a nagy sikerű

Természetgyógyászati alapmodul természetgyógyászok számára képzését a következő formákban:

 

Papír alapú távoktatás

Folyamatos jelentkezés! Akár egyéni ütemtervvel!

Aktuális TGY-modul kezdési dátuma: 2017 Március 11 (Szombat 9:00-13:00)

Oktatási napok: 2017.03.11, 2017.04.01, 2017.04.22, 2017.05.13, 2017.06.03, 2017.06.24.

A képzés során az önálló tanulás kerül előtérbe, ami lehetővé teszi a saját tempóban való haladást. A képzés kezdetén egy személyes találkozás során kerül átadásra a tankönyv, illetve az ajánlott tanulási ütemterv. A nyitókonzultáció időpontja Ezek után meghatározott időpontokban biztosítunk lehetőséget a konzultációra a segítő tanárral (tutorral). A konzultációk személyesen Sopronban és Budapesten, illetve videokonferencia segítségével,  Skype-n, vagy e-mailen is történhetnek. Haladhat egy csoporttal, vagy igény szerint saját ütemben egyedül.

A képzés 30 óra konzultációs lehetőséget foglal magában.

A képzés költsége: 60.000 Ft, de egy összegben fizetve 50.000 Ft!

A KÉPZÉS CÉLJA:

A 11/1997 Népjóléti Miniszteri rendeletben meghatározott követelményeknek megfelelő egészségügyi alapismeretek nyújtása azok számára, akik később természetgyógyászati képzésben szeretnének részt venni.

A tananyag hat nagyobb egységet foglal magában, ezek a következők:

  1. Természetgyógyászati propedeutika (A természetgyógyászat rövid története, filozófiai, bioenergetikai, biokémiai pszichoszomatikus alapjai, pszichoimmunológia, a természetgyógyászatban használatos alapvető definíciók, a természetgyógyászat makrostruktúrája, a természetgyógyászat helye a mai orvostudományban és egészségügyben, oktatás és továbbképzés Magyarországon, megelőzés, gyógyítás, rehabilitáció, jogszabályi alapok, a gyógyító és a kliens kapcsolata, naturkonform életmód)

  2. Alapmódszerek a természetgyógyászatban (életmód-tanácsadás és terápia, ter-mészetgyógyászati táplálkozástan és dietetika, alternatív fizioterápia-elemterápiák a természetgyógyászatban, a fitoterápia alapjai, alternatív mozgás- és masszázsterápiák)

  3. Hagyományos távol keleti és népi gyógyászat (ajurvédikus orvoslás, hagyományos tibeti orvoslás, hagyományos kínai orvoslás, hagyományos népi orvoslás)

  4. Újkori természetgyógyászati módszerek, társszakmák a természetgyógyászatban (antropozófus orvoslás, biológiai komplementer fogorvoslás, színterápia, ózonterápia, homeopátia, bioenergetika, manuálterápia, cranio-sacral terápia, kineziológia, méregtelenítő terápiák, mikrobiológiai terápiák, a makro- és mikroterületek ingerterápiái – akupunktúrarendszerek, neurálterápia, szemtréning, pszichológia, fizioterápia, statisztika a természetgyógyászatban)

  5. Komplementer állapotfelmérő módszerek (amanézis, mikrorendszerek diagnosztikai értékelése, Rost-féle termoregulációs diagnosztika, laboratóriumi vizsgálatok, az asztrológia modern értékelése)

  6. Természetgyógyászati klinikum (szív- és érrendszeri betegségek, gasztroenterológiai betegségek, légzőszervi betegségek, urológiai betegségek, bőrgyógyászati betegségek, daganatos betegségek kiegészítő kezelése természetgyógyászati módszerekkel, mozgásszervi betegségek)

A képzés sikeres befejezésének feltétele a két írásbeli köztes vizsga, illetve az írásbeli záróvizsga teljesítése. Ezek után kerül kiállításra az igazolás és az adatlap, ami a ÁEEK Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság felé történő vizsgajelentkezés feltétele. Az írásbeli modulvizsgát a ÁEEK Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság szervezi Budapesten.

A képzésre jelentkezés feltételei:

Középiskolai végzettség (érettségi) – a képzésen szeretettel várunk minden érdeklődőt, akár érettségi nélkül is. A képzést bárki elvégezheti, részére igazolást tudunk kiállítani. Adatlapot, így vizsgára jelentkezési jogosultságot csak érettségi esetén tudunk kiállítani.

 

A természetgyógyászati szakmai képzések felépítése Magyarországon a hatályos jogszabályok szerint (2014)

I. ALAPMODULOK

  1. Egészségügyi alapmodul természetgyógyászok számára (jogszabály kivonat a tartalomról) vagy meglévő egészségügyi szakképesítés.

  2. Természetgyógyászati alapmodul természetgyógyászok számára (jogszabály kivonat a tartalomról)

  3.  Életmódtábor: Jelentkezés ITT

Speak Your Mind

*