Jóga

A jóga a keleti bölcselet egy formája, ami Indiában fejlődött ki a hinduizmus kulturális közegében. Több indiai bölcseleti munka tárgyalja és igen fontos szerepet játszik a hindu szellemiségben. A jóga tudománya, a hozzá kapcsolódó világlátás minden bizonnyal az ókori Indus-völgyi civilizációban gyökerezik. Az elnevezés a szanszkrit judzs tőből ered, mely jelentése: összekapcsolni, egyesülni. A vallás és a jóga célja tehát ugyanaz: egyesülni, összekapcsolódni Istennel. A jóga az egyén lelke és az univerzális lélek egyesítésére utal, de vonatkoztatható a test, a tudat és a lélek egyesítésére történő utalásként is, egyesülést a legbensőbb lényegiségünkkel, ami a buddhizmus esetében a megvilágosodott tudatot jelenti.

Ma a jógának sok változata ismert, amelyeket a különböző személyiségtípusokhoz fejlesztettek ki. Indián kívül először a hatha jóga vált népszerűvé a 20. századi nyugati világban, ma már azonban Európában is szinte minden ága elérhető a jógaközpontok által.

 

Minden héten hétfőn:


HATHA JÓGA – 19:00 – 20:30 (90 perc)

– javítja a testtartást, erősíti, lazítja és nyújtja az izomzatot
– növeli az ízületi hajlékonyságot, növeli a fizikai és pszichikai teherbírást
– javítja a testtudatot, javítja a koncentrációs készséget
– javítja a keringést, javítja az emésztést
– vitalizál, növeli a magabiztosságot
– oldja a stresszt, javítja az általános közérzetet 

Részvételi díj: 500 Ft/alkalom


Minden héten szerdán Csabai Erikával!

HATHA JÓGA FLOW 18:00 – 19:30 (90 perc) – Folyamatos!

A dinamikus jóga a klasszikus jóga ászanákra építkezve, a gerinctornából, pilatesből kiegészített mozgáselemekkel vegyített edzést jelent, melynek fő célja az erő és a hajlékonyság fejlesztése, a megrövidült izmok nyújtása, a gerinc karbantartása, ezáltal egy funkcionálisan egészséges test elérése. Aki a klasszikus (hatha) jógát kedveli, ezen az órán is jól fogja magát érezni, hiszen minden gyakorlat (ászana) ismerős lesz, a klasszikus elemeket csupán kiegészítjük, azokat összekötjük vagy akár egész gyakorlatsort is felépítünk belőlük. Tehát a jóga fantasztikus alapgyakorlataival egy viszonylag dinamikusabb, folyamatosabb mozgásanyagot kreálunk.


Jelentkezés: a korlátozott létszám miatt, a foglalkozáson csak előzetes bejelentkezéssel lehet részt venni!

Személyesen a Nap-Házban, telefonon a 0699-787833, 0670-6090117 számokon.
E-mail -ben a naphaz.info@gmail.com címre írt levélben.

Kellékek: Kényelmes ruházat, jógamatrac (ha van sajátod, hozhatod nyugodtan), törölköző a fejed alá.

Comments

 1. Hajszán Kitti says:

  Tisztelt Hölgyem!

  Érdeklődnék, a dinamikus jóga iránt. Pár kérdésem lenne. Mennyi a részvételi díj és helyileg hova kell menni? Lehet, hogy felvannak tüntetve az adatok, csak nekem kerülték el a figyelmem, ez esetben elnézést.

  Válaszát előre is köszönöm.

  Üdv.:
  Hajszán Kitti

Speak Your Mind

*