Természetgyógyászati alapmodul

Természetgyógyászati alapmodul képzését természetgyógyászok számára a következő formában:

ONLINE és Tantermi tanfolyam egyben.

Első konzultációs nap: 2021.03.07

Jelentkezési határidő: 2021 február 22.

 

2021.03.07 Vasárnap 09:00-15:00
2021.03.28 Vasárnap 09:00-15:00
2021.04.18 Vasárnap 09:00-15:00
2021.05.09 Vasárnap 09:00-15:00
2021.06.06 Vasárnap 09:00-15:00

 

A képzés során az önálló tanulás kerül előtérbe, ami lehetővé teszi a saját tempóban való haladást. A képzés kezdetén egy személyes találkozás során kerül átadásra a tankönyv, illetve az ajánlott tanulási ütemterv. A nyitókonzultáció időpontja  2021. március 03. Ezek után meghatározott időpontokban biztosítunk lehetőséget a konzultációra a segítő tanárral (tutorral). A konzultációk személyesen Sopronban, illetve videokonferencia segítségével, telefonon, vagy e-mailen is történhetnek. Haladhat egy csoporttal, vagy igény szerint saját ütemben egyedül.

A képzés 30 óra konzultációs lehetőséget foglal magában.

A képzés költsége: 66.000 Ft, a jelentkezési határidőig történő egyösszegű befizetés esetén 60.000 Ft.

Nyomtatott jegyzet: 11.000 Ft

Elektronikus jegyzet: 4.000 Ft

Oktató: Dr. Laborczy Gábor Természetgyógyász életmódtanácsadó

A KÉPZÉS CÉLJA:

A 11/1997 Népjóléti Miniszteri rendeletben meghatározott követelményeknek megfelelő egészségügyi alapismeretek nyújtása azok számára, akik később természetgyógyászati képzésben szeretnének részt venni.

Jelentkezem

A tananyag hat nagyobb egységet foglal magában, ezek a következők:

 1. Természetgyógyászati propedeutika (A természetgyógyászat rövid története, filozófiai, bioenergetikai, biokémiai pszichoszomatikus alapjai, pszichoimmunológia, a természetgyógyászatban használatos alapvető definíciók, a természetgyógyászat makrostruktúrája, a természetgyógyászat helye a mai orvostudományban és egészségügyben, oktatás és továbbképzés Magyarországon, megelőzés, gyógyítás, rehabilitáció, jogszabályi alapok, a gyógyító és a kliens kapcsolata, naturkonform életmód)

 2. Alapmódszerek a természetgyógyászatban (életmód-tanácsadás és terápia, ter-mészetgyógyászati táplálkozástan és dietetika, alternatív fizioterápia-elemterápiák a természetgyógyászatban, a fitoterápia alapjai, alternatív mozgás- és masszázsterápiák)

 3. Hagyományos távol keleti és népi gyógyászat (ajurvédikus orvoslás, hagyományos tibeti orvoslás, hagyományos kínai orvoslás, hagyományos népi orvoslás)

 4. Újkori természetgyógyászati módszerek, társszakmák a természetgyógyászatban (antropozófus orvoslás, biológiai komplementer fogorvoslás, színterápia, ózonterápia, homeopátia, bioenergetika, manuálterápia, cranio-sacral terápia, kineziológia, méregtelenítő terápiák, mikrobiológiai terápiák, a makro- és mikroterületek ingerterápiái – akupunktúrarendszerek, neurálterápia, szemtréning, pszichológia, fizioterápia, statisztika a természetgyógyászatban)

 5. Komplementer állapotfelmérő módszerek (amanézis, mikrorendszerek diagnosztikai értékelése, Rost-féle termoregulációs diagnosztika, laboratóriumi vizsgálatok, az asztrológia modern értékelése)

 6. Természetgyógyászati klinikum (szív- és érrendszeri betegségek, gasztroenterológiai betegségek, légzőszervi betegségek, urológiai betegségek, bőrgyógyászati betegségek, daganatos betegségek kiegészítő kezelése természetgyógyászati módszerekkel, mozgásszervi betegségek)

Jelentkezem

A képzés sikeres befejezésének feltétele a két írásbeli köztes vizsga, illetve az írásbeli záróvizsga teljesítése. Ezek után kerül kiállításra az igazolás és az adatlap, ami a ÁEEK Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság felé történő vizsgajelentkezés feltétele. Az írásbeli modulvizsgát a ÁEEK Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság szervezi Budapesten.

A képzésre jelentkezés feltételei:

Középiskolai végzettség (érettségi) – a képzésen szeretettel várunk minden érdeklődőt, akár érettségi nélkül is. A képzést bárki elvégezheti, részére igazolást tudunk kiállítani. Adatlapot, így vizsgára jelentkezési jogosultságot csak érettségi esetén tudunk kiállítani.

A természetgyógyászati szakmai képzések felépítése Magyarországon a hatályos jogszabályok szerint (2014)

I. ALAPMODULOK

 1. Egészségügyi alapmodul természetgyógyászok számára (jogszabály kivonat a tartalomról) vagy meglévő egészségügyi szakképesítés.

 2. Természetgyógyászati alapmodul természetgyógyászok számára (jogszabály kivonat a tartalomról)

 3. Életmódtábor: Jelentkezés ITT 

Egészségügyi és Természetgyógyászati alapmodul vizsgák bővebb tájékoztató

A tanfolyam helye és további információk:
Nap-Ház Natura Bolt, 9400 Sopron, Kossuth Lajos u. 2.
Tel.: 06 99 787 833, 06 70 6090 117

Jelentkezési lap

 • Az igazolás kiállításához szükséges.
 • Az igazolás kiállításához szükséges.
error: