Nyirokmasszázs tanfolyam

 Mi a nyirokmasszázs (lymphdrainage)?

Nyirokmasszázs Tanfolyam

A nyirokmasszázs olyan fizioterápiás eljárás, ahol a kötőszövetre gyakorolt nagyon lágy fogástechnikával fokozza nyirok folyadék visszaáramlását. A manuális nyirokmasszázst Emil Vodder dán fizioterapeuta fejlesztette ki 50 évvel ezelőtt Cannes-ban. A kis-artériákból kipréselődő folyadék a nyiroknedv, amely ha drasztikusan felhalmozódik egy bizonyos területen, és elfolyása gátolt, káros hatású duzzanatot okozó jelenség. Nyirokmasszázzsal meggyorsítható a felgyülemlett folyadék távozása. A terápia javítja a nyirokrendszer ellenálló képességét, megszünteti az anyagcserezavarokat, nyugodt idegállapotot eredményez. A nyirokmasszázs gyengéd, körkörös, nyomó-simító mozdulataival gyorsítja a nyirok elfolyását. Ezzel megszűnik a szöveti nyirokpangás, az anyagcsere „hulladék”- és salakanyagai pedig hamarabb kiürülnek. A nyirokkeringés segítségével a méreganyagok ugyanis előbb az érpályába, majd a vér útján a májhoz illetve a vesékhez kerülnek, ahol egyrészt átalakulnak, másrészt kiválasztódnak.

 

Hatása, alkalmazhatósága:

A nyirokmasszázs aktiválja az immunrendszert és az anyagcsere-folyamatokat, kiüríti a szöveti ödémákat – csökkentve ezáltal az érintett szervek fájdalmát-, valamint indirekt módon javítja a vérkeringést, sőt, a sejtek táplálék- és oxigénellátását is.
Rendszeresen érdemes alkalmazni, akár minden nap is lehet. Nincs káros mellékhatása. Legkorábban csak néhány kezelés múlva mutathatunk fel egyértelműen látható és tapintható eredményt. Egy erősen elsalakosodott testet nem lehet egy kezelés alatt megtisztítani.

A tanfolyam célja:

A nyirokmasszázs készség szintű elsajátítása. Olyan elméleti és gyakorlati ismeretanyag elsajátítása, mely segítségével a masszőr egy teljes testet átdolgozó nyirokmasszázst képes adni.

Tematika:
– Testtípusok felosztása
– Alkati adottságok
– Elhízásra való hajlam
– Anyagcserénk szabályozása
– Megfelelő diéta kiválasztása
– Masszázsfogások gyakorlása
– Segédeszközök
– Illóolajos masszázskezelések
– „Narancsbőr” elváltozások otthoni kezelése

A tanfolyam díja:

60.000 Ft

Egyösszegű fizetés esetén:

55.000 Ft

Jegyzet ára:

1.500 Ft

Vizsgadíj:

5.000 Ft

OktatóKovács Lajos gyógymasszőr, oktató


Előképzettség: A tanfolyam elvégzéséhez előképzettségre nincs szükség.

JelentkezésA tanfolyamra jelentkezni a jelentkezési lap küldésével, személyes kitöltésével és a regisztrációs díj befizetésével (személyesen vagy utalással) lehet.

Regisztrációs díj: 10.000,- Ft (Ez az összeg a részvételi díjba beleszámít.) Amennyiben a részvételi díj fennmaradó részét a jelentkezési határidőig egy összegben befizeti 10% kedvezményt biztosítunk a képzés teljes árából!  (Ha a jelentkező a tanfolyamra való részvételtől bármely okból eláll, a regisztrációs díj 50%-a, azaz 5.000 Ft kerül visszafizetésre. A másik 50% az adminisztrációs költségeket fedezi. Ha a tanfolyam a képzőhely hibájából a meghirdetett időpontban nem kerül megrendezésre, a regisztrációs díj 100%-a visszakérhető, illetve a következő tanfolyamra automatikusan átkerül.)
Részletfizetés esetén a teljes összeg kerül kifizetésre több részletben, legfeljebb a tanfolyam időtartamának feléig bezárólag.

 

Bankszámlaszámunk:

A nyirokmasszázs tanfolyam oktatási napjai:

2017. Március 25-i, Szombati kezdéssel! 9:00-15:00 óráig.

A szabad helyek betöltése esetén korábban is lezárulhat!

 

Jelentkezés a jelentkezési lap kitöltésével, illetve a regisztrációs díj (10.000 Ft) befizetésével válik hivatalossá.

Tanúsítvány: A tanfolyam sikeres elvégzése után tanúsítványt kapnak a hallgatók. A tanúsítvánnyal egészséges embereket masszírozhatnak, frissítő, egészség megőrző céllal (wellness, fitness centrum, fürdők, stb.). A tanúsítvánnyal vállalkozói igazolvány váltható ki, önálló munkavégzésre ad lehetőséget.

A tanfolyam elvégzése után angol és német nyelvű tanúsítvány is igényelhető.

Ára: 2.500 Ft/db.

A tanfolyama kötelező kellékei: Kényelmes, szabad mozgást biztosító ruházat, 2 db fürdőlepedő vagy lepedő, papucs, krém vagy olaj a masszírozáshoz, fiúknak fürdőnadrág, hölgyeknek bikini, továbbá toll és jegyzetfüzet. Ezeket kérjük, mindenki hozza magával!

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

További információk:

Nap-Ház Natura Bolt, 9400 Sopron, Kossuth Lajos u. 2.

Tel.: 06-99-787833, 06-70-6090117

Nyitva tartás: Munkanapokon 9-17h-ig, hétvégén 9-13-ig.

Jelentkezzen most, és használja ki a kedvezményeket!

Speak Your Mind

*