Nyirokmasszázs tanfolyam

 

Indul: szervezés alatt!

Jelentkezési határidő: folyamatos!

A képzési idő: 50 óra

A tanfolyam díja: 65.000 Ft, a jelentkezési határidőig történő egyösszegű befizetés esetén: 59.000 Ft

Beosztás: szombatonként 09:00-tól 15:00-ig

Jegyzet ára: 1.500 Ft

Vizsgadíj: 5.000 Ft

A tanfolyam elvégzése után angol és német nyelvű tanúsítvány is igényelhető, ára 3.000 Ft/db. Amennyiben nem igényel a vizsga napján oklevelet, későbbi igénylés esetén az ára 5.000 Ft/db.

Mi a nyirokmasszázs (lymphdrainage)?

A nyirokmasszázs olyan fizioterápiás eljárás, ahol a kötőszövetre gyakorolt nagyon lágy fogástechnikával fokozza nyirok folyadék visszaáramlását. A manuális nyirokmasszázst Emil Vodder dán fizioterapeuta fejlesztette ki 50 évvel ezelőtt Cannes-ban. A kis-artériákból kipréselődő folyadék a nyiroknedv, amely ha drasztikusan felhalmozódik egy bizonyos területen, és elfolyása gátolt, káros hatású duzzanatot okozó jelenség. Nyirokmasszázzsal meggyorsítható a felgyülemlett folyadék távozása. A terápia javítja a nyirokrendszer ellenálló képességét, megszünteti az anyagcserezavarokat, nyugodt idegállapotot eredményez. A nyirokmasszázs gyengéd, körkörös, nyomó-simító mozdulataival gyorsítja a nyirok elfolyását. Ezzel megszűnik a szöveti nyirokpangás, az anyagcsere „hulladék”- és salakanyagai pedig hamarabb kiürülnek. A nyirokkeringés segítségével a méreganyagok ugyanis előbb az érpályába, majd a vér útján a májhoz illetve a vesékhez kerülnek, ahol egyrészt átalakulnak, másrészt kiválasztódnak.

Jelentkezem

Hatása, alkalmazhatósága:

A nyirokmasszázs aktiválja az immunrendszert és az anyagcsere-folyamatokat, kiüríti a szöveti ödémákat – csökkentve ezáltal az érintett szervek fájdalmát-, valamint indirekt módon javítja a vérkeringést, sőt, a sejtek táplálék- és oxigénellátását is.

Rendszeresen érdemes alkalmazni, akár minden nap is lehet. Nincs káros mellékhatása. Legkorábban csak néhány kezelés múlva mutathatunk fel egyértelműen látható és tapintható eredményt. Egy erősen elsalakosodott testet nem lehet egy kezelés alatt megtisztítani.

A tanfolyam célja: A nyirokmasszázs készség szintű elsajátítása. Olyan elméleti és gyakorlati ismeretanyag elsajátítása, mely segítségével a masszőr egy teljes testet átdolgozó nyirokmasszázst képes adni.

Tematika:

– Testtípusok felosztása
– Alkati adottságok
– Elhízásra való hajlam
– Anyagcserénk szabályozása
– Megfelelő diéta kiválasztása
– Masszázsfogások gyakorlása
– Segédeszközök
– Illóolajos masszázskezelések
– „Narancsbőr” elváltozások otthoni kezelése

OktatóKovács Lajos gyógymasszőr, oktató

Előképzettség: A tanfolyam elvégzéséhez előképzettségre nincs szükség.

Tanúsítvány: A tanfolyam sikeres elvégzése után tanúsítványt kapnak a hallgatók. A tanúsítvánnyal egészséges embereket masszírozhatnak, frissítő, egészség megőrző céllal (wellness, fitness centrum, fürdők, stb.). A tanúsítvánnyal vállalkozói igazolvány váltható ki, önálló munkavégzésre ad lehetőséget.

A tanfolyama kötelező kellékei: Kényelmes, szabad mozgást biztosító ruházat, 2 db fürdőlepedő vagy lepedő, papucs, krém vagy olaj a masszírozáshoz, fiúknak fürdőnadrág, hölgyeknek bikini, továbbá toll és jegyzetfüzet. Ezeket kérjük, mindenki hozza magával!

További információk:

Nap-Ház Natura Bolt, 9400 Sopron, Kossuth Lajos u. 2.
Tel.: 06-99-787833, 06-70-6090117

Jelentkezzen most, és használja ki a kedvezményeket!

Jelentkezési lap

  • Az oklevél kiállításához szükséges.
  • Az oklevél kiállításához szükséges.
error: