Kínai kismama masszázs

Régóta elterjedt elővigyázatossági tanács, hogy a várandósság ideje alatt a kismama nem masszírozható, mert a masszázs vérbőséget okoz, vetélést vagy koraszülést indíthat el. Pedig a derék, csípő és az egész hátizomzat a leginkább igénybe vett testrésze a leendő anyukának, és mindinkább azzá válik az idő előre haladásával.

Sok nyugat-európai országban viszont már terápiaként is ajánlják a masszázst a kismamák számára. A pihentető és lazító masszázs egy teljesen egészséges kismama számára nem jelent nagyobb kockázatot, mint az egyéb napi terhelés és tevékenységek. A kismama masszázs során a masszőr nem okoz vérbőséget a kismedencei tájékon, – pontosan a magzat védelme érdekében – a vetélés kockázatát elkerülő masszázsfogásokkal lazítja el az izmokat. A masszázs során az anya és magzat harmonikus állapota jön létre.

Az általunk oktatott kismama masszázs úgynevezett keleti technika. A kínai masszázs (melyből az összes keleti masszázs építkezik) alapfogásaiból speciálisan kismamák számára összeállított terápia. A masszázs kivitelezése a meridián csatornák mentén történik, így az izmok és ízületek ellazításán kívül oldódnak a blokkok, az energia szabadon áramlik a szervezetben, testi-lelki-szellemi egyensúly jön létre.

A kínai kismama masszázs „száraz masszázs”, azaz nem használunk olajakat, illóolajat. A kezelés kényelmes ruhában, kényelmes körülmények között történik.

A képzés célja: a tanfolyam elvégzése után a hallgatók képesek a teljes testre kiterjedő kismama masszázst önállóan elvégezni.

Vizsga időpontja: a tanfolyam utolsó napján
Jelentkezés előfeltétele: nincs

A tanfolyam időtartama: 25 óra
A tanfolyam ára: 40.000 Ft (Két héttel a tanfolyam kezdete előtt történő egyösszegű befizetés esetén 36.000 Ft)


Hétvégi képzés (2,5 nap)

– péntek: 16:00 – 20:00
– szombat – vasárnap: 9:00 – 17:00

Indul: 2017. július 14-15-16.

Tanúsítvány: a sikeres vizsgát tett hallgatók sorszámozott, magyar nyelvű bizonyítványt kapnak (igény esetén angol és német nyelven is), mellyel már meglévő vállalkozásuk tevékenységi körét bővíthetik (fizikai közérzet javító szolgáltatás) és/vagy fitness – wellness központokban, szállodákban, szépségszalonokban lehet munkát vállalni.

A képzés tematikája:
Masszázs elmélet (5 óra)
– élettani változások a várandósság idején
– Yin-Yang elmélet, 5 Fázis Tana, meridiántan
– a masszázs hatásmechanizmusa
– a masszázs javallatai és ellenjavallatai
Masszázs gyakorlat (20 óra)
– a hallgatók egymáson gyakorolnak, így személyes tapasztalatokat szereznek
Vizsga (1 óra)

Oktató: Belányi-Sztraka Éva

Amire szükség van:
– db lepedő vagy pléd
– db kispárna
– kényelmes, szabad mozgást biztosító ruházat
– papucs