Manuális Gerinckorrekciós tanfolyam a kínai orvoslás gyakorlatában

A képzési idő: 80 óra

Indul: 2019 november 24

Jelentkezési határidő: november 18!

Oktatási napok: nov. 24 -től minden vasárnap 09-től 16 óráig, összesen 10 alkalommal

A tanfolyam ára: 250.000 Ft, a jelentkezési határidőig történő egyösszegű befizetés esetén: 225.000 Ft

Jegyzet ára: 4.000 Ft, vizsgadíj: 10.000 Ft.

A manuális gerinckorrekciós tanfolyam egy szakmai továbbképzéses oktatási program, amely a gerinc  problémáival  foglalkozik, emelve a hallgatók elméleti és gyakorlati tudását s így növelve a szolgáltatásuk színvonalát.

Ismertetésre kerülnek a leggyakrabban előforduló gerinci rendellenességek, és azok kezelési  technikái, amelyekből később komplikáltabb problémák is következetesen levezetve megoldhatók.

Az oktatási anyag komplex, nem egy irányzatot követ, így hatékonysága biztosított, amiből a páciens és a terapeuta is egyaránt profitálnak.

A képzést azoknak ajánljuk, aki már ezen a területen valamilyen elméleti és gyakorlati múlttal rendelkeznek. Ennek értelmében a részvétel előképzettséghez kötött.

Az úgynevezett “népbetegségek” egyik kiemelkedő “tagja” a gerinc fizikális problémája. A probléma megjelenése, tünete sok esetben nem helyileg nyilvánul meg. Ahhoz, hogy eredményes kezelést lehessen alkalmazni, meg kell találni a probléma okát. A kínai orvoslás alapjaiban a betegségek gyökerét kutatja. Egy egységnek tekinti az embert, mely nem választható el a környezetétől, nem csak a belgyógyászat területén, hanem a mozgásszervi betegségeknél sem. Alapelve, hogy a szervezet öngyógyítása a legfontosabb. Az orvos nem gyógyít, csak kezel. A gyógyulás folyamata egyénenként változó.

Ha valaki a szokásosnál lassabban gyógyul, természetesen a megfelelő terápiát alkalmazva rajta, akkor az nem a kezelő hiányos tudása miatt, hanem a beteg alapvető öngyógyulási képessége hiányos. A holisztikus szemléletmód már nem csak a kínai orvoslásban van jelen, hanem más alternatív kezelési technikákban is. Az eredményesség fenntartásának, fokozásának ez elengedhetetlen követelménye kell, hogy legyen.

Egy mozgásszervi probléma kicsiben kezdődik és sok esetben egy visszafordíthatatlan betegségben éri el tetőpontját. Pl. a térd fájdalma, duzzanata a “még elmegy” megjelölés körében indul és a térdprotézis beültetésével részben oldódik meg, mert ebben az esetben a mozgáskorlátozottság már nem visszafordítható eredmény. Ugyan ez az elv vonatkozik a gerinc nyaki és főleg a deréki szakaszára is, habár itt már súlyosabbak a következmények.

A tanfolyam lényege, hogy rávilágítson olyan összefüggésekre, melyek az adott probléma megoldásként szolgáló gyors és hatékony kezelési technikák kiválasztását segítik elő.

A mai gyakorlatban megfigyelhető egy bizonyos sztereotípia a technikák alkalmazásában. Sokszor előfordulnak hiányos kezelések. Pár órás tanfolyamokon megtanítják a technikákat, fogásokat, de sok kérdés nyitva marad. Ezen a tanfolyamon oktatni fogjuk a gerinc problémáinak a perifériára való hatásait is.

Statikai rendellenességek nem csak fájdalmat, hanem további statikai és ízületi problémákat generálnak és belszervi funkciós zavarokat is okozhatnak.

A gerinc eredeti statikájának és funkciójának visszaállításával csökkenni fog a fájdalom,  specifikus, irányított kiegészítő mozgásterápiával helyreállítható az ízületek normál mozgástartománya és a belszervi funkciók normalizálódnak….ha időben és megfelelően cselekszünk.

A tanfolyam egy hiánypótlás a maga nemében. Lényege egy emeltebb szint oktatása, mellyel a résztvevők technikai és elméleti tudása, probléma megoldó képessége gyarapszik, így egy sikeres vállalkozást tudnak tovább fejleszteni, ami saját kiegyensúlyozottságukat is eredményezi, így még koncentráltabban tudnak egy adott problémával foglalkozni.

Alapvető anatómiai struktúrák ismerete előfeltétele a tanfolyami részvételnek.

Tanúsítvány: a tanfolyam elvégzése után a sikeres vizsgát tett hallgatók sorszámozott, magyar nyelvű Tanúsítványt kapnak (igény esetén idegen nyelven is), mellyel egészséges embereket kezelhetnek, masszírozhatnak frissítő, egészségmegőrző céllal. Új vállalkozást indíthatnak, vagy a már meglévő vállalkozásuk tevékenységi körét bővíthetik (fizikai közérzet javító szolgáltatás) és/vagy fitnesz – wellness központokban, szállodákban, szépségszalonokban lehet munkát vállalni.

Oktató: Kanczel Gyula Hagyományos kínai orvos. Akupunktúra és Tui Na szakon végzett Kínában, a Heilonjiang-i Hagyományos Kínai Gyógyászati és Farmakológiai Egyetemen. Szakterületei szinte minden betegséget átfognak, a mozgás szervitől a belgyógyászat, bőrgyógyászat, pszichés és idegrendszeri zavarokon át a nőgyógyászatig.

Véleménye szerint a mozgásszervi panaszok különösen jól kezelhetőek a kínai orvoslás technikáival.

Jelentkezési lap

  • Az oklevél kiállításához szükséges.
  • Az oklevél kiállításához szükséges.
error: