Craniosacralis Bodywork Önismereti és kezelői workshop

Időpont: szervezés alatt!

Beosztás: 9-17 óráig

Helyszín: Nap-Ház, Sopron, Kossuth L. u.2.

Jelentkezés: gaby@craniomassage.info

A tanfolyam egy több lépcsős képzés első állomása. A képzéseken az érintéses kezelésen kívül önfejlesztő, önismereti – és mozgásos gyakorlatokat tanulnak a hallgatók. Megtanulják a test egészét átlátni és a test-tudat összekapcsolásával kezelni a pácienst.

Érintés:
A Craniosacralis Biodinamika kezelés egy olyan mély gyógyulási folyamat, amely hatással lehet a betegség mélyen őrzött mintáira –mind fizikai, mind lelki értelemben – amelyeket életünk során felhalmozunk sérülések vagy megbetegedések miatt, és testünk szöveteiben, sejtjeinkben tárolunk, ezzel egészségtelenséget és működési zavarokat teremtve. A biodinamikus megközelítés alkalmazása lehetőséget ad ezeknek a

korlátozó és ellenálló mintáknak az átalakítására alapvető szinten, melynek során megszűnhet a betegség és helyreállhat az egészséges állapot.

Mozgás:
A kötőszöveti(fascia) mozgásos gyakorlatok segîtik a mozgásszervi panaszok, gerinc gyógyulását. Rugalmassá teszik a testet és összekapcsol a tudatossággal. Az Integrál taichi, chikung és fascia fitness gyakorlatokból összeállîtott módszer könnyedén kivitelezhető és tovább adható minden korosztály számára.

Önismeret:
Mentális gyakorlatok annak a megismerésére, hogy mi az igazi érintésünk, hol vannak a saját és mások határai. Mi a belső csendünk, nyugalmi – lelassult állapotunk.

A tanfolyam célja:
Megismerni és megtapasztalni a craniosacralis rendszert(alap anatómia), a test különféle ritmusait
mit üzen nekünk a testünk- mások teste, megérteni a test szöveteinek működését, ellazulását a finom érintésen keresztül, a test részeinek, intelligenciájának összefüggéseit.

Mi a különbség a mechanikus és a biodinamikus kezelés között.

A kezelő-terapeuta hozzáállása a kezelthez: odafigyelés, jelenlét, együttműködés, elfogadás, áramlás, hogyan teremtjük meg a kezelt számára a változáshoz a teret.
Az „aktív figyelem művészet”-nek tanulmányozása ill. a teli és üres/megtöltő és kiürítő taoista elv beépítése.
A fő alaptechnikák elsajátítása ( szöveti ellazítás, csontok mozgásának feszültség mentesítése)
Saját határaink és a másik határainak megismerése és kezelése. Miért fontos ez?

Mozgásos testi gyakorlatok a szövetek és a fizikai test mélyebb és másfajta megismerésére, karbantartására
Mentális gyakorlatok a kezelő-terapeuta egyensúlyi állapotának elérésére
Hogyan építjük be a mindennapi életünkbe a biodinamikus elveket?

Miben másabb ez a tanfolyam, mint a többi képzés?

Összetett képzést kapnak nálunk a hallgatók, amely nem csak a craniosacrális kezelésben, hanem egyéb érintés terápiában, kezelésben is felhasználhat a résztvevő. Több éves iskola tudása lett összesűrítve és gyakorlatiassá téve.

Valódi odafigyelést kap a hallgató a kiscsoportos létszám miatt (max.12 fő)

Az érintés alapja nem egy technikai tudás, hanem a saját magunk ismerete, hogyan-miként érintünk meg másokat. Hol vannak a határaink, mások határai, mi az a gondolati sík, ami befolyásolja az érintést. A kvantum fizika már bizonyítja, hogy a sejtek közötti információ akkor is létrejön, amikor még nem érintjük meg egymást. Hogy a rendezetlen állapotok hogyan változnak meg azáltal, hogy a közelünkben levő másik egy rendezett mintát ad számunkra. A mintázataink, szerepeink szintén ott vannak az érintésünkben. Amikor kezelünk-érintünk valakit akkor egy semleges állapotba kell jutnunk, avagy törekedni rá, hiszen ebben az állapotban tud a kezelt legjobban változni, gyógyulni. Murányi Róbert mentális tréner ezekhez tud gyakorlati tapasztalást és megoldást adni. Ezáltal megismerjük a saját érintésünket és változtatni tudunk a berögződéseinken is.

Egy szellemi utat mutatunk, ahol a valódi odafigyelést és együttérzést gyakorolhatjuk a mindennapi életben is.

A képzés nem kíván előképzettséget. A Craniosacralis Biodinamika Bodywork workshopok célja a résztvevők elé tárni egy gyengéd és dinamikus modellt, amit beépíthetnek a már meglévő praxisukba. A képzés után a hallgató képes önállóan alkalmazni a terápiát felnőtteknél, gyerekeknél és csecsemőknél egyaránt.

A hallgató a tanfolyam után egy vizsgát tesz, azaz gyakorlati bemutató kezelést végez és ez után kapja meg az oklevelét.

A résztvevőknek a tanfolyam után egyéni konzultációra van lehetősége.

A tanfolyam díja Magyarországon 50.000 Ft, külföldön 250 Euro, amely tartalmazza a jegyzetet, egyéb oktatási anyagot. A vizsga díja 2.000 Ft (10 Euro)

Mivel a tanfolyam létszáma limitált (max. 12 fő), ezért kérlek jelezd előzetesen részvételi szándékodat! A részvételt e-mailban való jelentkezéssel és az előleg befizetésével tudom csak elfogadni. Az előleget visszakapod előre jelzett hiányzás esetén. Az előleg összege 10 000 Ft, amelyet a jelentkezés után megadott számlaszámra utalhatsz át. Ismétlési lehetősége van a már elvégzetteknek 8000 Ft/nap áron.

Várunk szeretettel!

Szommer Gabriella és Murányi Róbert

error: