Bach-virágterápia Tanácsadó

bach_eszenciak

Bach-virágterápia Tanácsadó:

A Bach-virágterápia egy nagyon egyszerű és természetes gyógymód, mely hatását bizonyos magas rezgésszintű növények alkalmazásán keresztül fejti ki. Az eszenciákat – melyek sokkal inkább a beteg személyiségét, mint fizikai állapotát gyógyítják – Dr. Edward Bach angol orvos fedezte fel az 1930-as években. Az eszenciák – melyek mezők virágai és a vadon fái – nem mások, mint a természetben jelenlevő, Isten által adományozott gyógyító erők. Az emberiség történetében mindenkor jelentős szerepük volt a gyógynövényeknek. Egészen a legutóbbi évekig a gyógyszerészeti készítmények alapjául természetes hatóanyagok szolgáltak. A Bach-eszenciák azonban nem a növények fizikai alkotórészeiből táplálkoznak, hanem a virágokban lakozó energiát tartalmazzák. Ezt a gyógyító energiát speciális eljárással vonják el a növényektől, és alkoholos oldatban tárolják. Az így nyert finom szubsztanciát használják a betegséget okozó láthatatlan szintek kezelésére. Úgy is mondhatnánk, hogy a hagyományos gyógyítás a fizikai tüneteket fizikai anyagokkal kezeli, a Bach-virágok a nem látható okokat a láthatatlan energiával gyógyítják. Dr. Bach felfedezései a gyógyászatot forradalmasító nézőpontot képviselnek, melynek lényege: „ A beteget gyógyítsd és ne a betegséget!”.

A Bach-virágeszenciák 38 féle állapotot azonosítanak, ezek bármelyike képes arra, hogy egészségkárosodást hozzon létre a pszichén belül. A Bach-virágeszenciák a lélek rezgéseit emelik, ezáltal gyógyítják azt, mely kihat a fizikai test gyógyulására is. A Bach-virágterápia kiválóan alkalmazható az alábbi területeken: lelki nehézségek: bizonytalanság, önbizalomhiány, félelmek, magányosság, szomorúság, türelmetlenség stb. stresszhelyzetek, életkrízisek: párkapcsolati problémák, iskolai, munkahelyi nehézségek, életkorral kapcsolatos krízisek stb.; pszichoszomatikus betegségek: asztma, álmatlanság, szexuális zavarok, emésztőszervi panaszok, bőrbetegségek, magas vérnyomás stb.

Az ÉDEN Felnőtt képző Központban széles körű elmélettel fűszerezett kiemelten gyakorlati akkreditált képzést folytatunk.

A képzés öt egymásra épülő modulból áll:

  • Önismeret: saját élményű gyakorlatokkal.

  • Családszociológia: a hallgató megismeri a lelki diszharmónia kialakulásának és fennmaradásának egyik legfontosabb színterét, a család környezetét, annak rendszerét, működését, szociológiai vonatkozásait.

  • A lélek betegségei: megismertet az ember viselkedése, megnyilvánulásai mögött esetlegesen meghúzódó pszichés rendellenességekkel, kóros lelki tartalmakkal.

  • Bach-virágterápia elmélet és Bach-virágterápia gyakorlat: a homeopátia és a Bach-virágterápia összehasonlítása, a Bach-virágterápia egyedülállósága 8 pontban, a Bach-virágterápia alkalmazási területei, a 12 gyógyító, a Bach-virágok 7 csoportja részletesen, a gyógyszerek használatának irányelvei.

  • Tanácsadás pszichológiája: A program célja a Bach-virágterápia rendszerében magas szinten jártas-önismerettel, a kóros lelki működések ismeretével, családszociológiai és tanácsadási ismeretekkel rendelkező – tanácsadók képzése. A Bach-virágterápia tanácsadó holisztikus szemléletével képes a hozzá forduló embereket önmaguk megismerésének útjára vezetni, feltárni aktuális nehézségeik okát, valamint a Bach-virágterápia eszenciáival segítséget és megoldást adni, előrelépési lehetőséget mutatni a személyiségben jelentkező negatívumok kezelésében.

A képzés olyan tudást közvetít, amely a személyiségben a mindennapok stresszeinek hatására létrejövő diszharmonikus állapotokat kezeli, az embereket lelki és szellemi szinten harmonizálja. A harmóniába rendeződés után a lélek és szellem jóléte visszahat a testre, ezáltal gyógyítva azt. A képzési program fontos célja az egyes élethelyzetek során felmerülő nehézségek időben történő felismertetése, amelyet a Bach-virágterápia Tanácsadó megelőző munkája révén valósít meg.

A tanfolyam időpontja: Hamarosan

A tanítás hétvégén (szombat, vasárnap) történik. 
A képzés feltétele: érettségi vagy azzal egyenértékű bizonyítvány.

A képzés végén a hallgató minden modulból modulvizsgát tesz. A sikeres modulvizsga után a hallgató a záróvizsgára bocsátható. A Bach-virágterápia Tanácsadó tanúsítványt a záróvizsga után kapják meg a végzett tanácsadók.

A tanfolyam 5 napos, ára: 60.000 Ft
Az oktatást Pálfi Krisztina tartja.

Speak Your Mind

*